Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

Dalnokklub


Klebelsberg Kultúrkúria

2019. január 13. 19:00

Versek, dallamok, gondolatok

Dalnokklub április 22.

Házigazda: Balog Péter és gyermekei
Vendég: Heinczinger Mika, a Misztrál együttes alapító tagja
ÉgIgézők - Heinczinger Mika nem rég megjelent lemezének bemutatója
Ég-idézők: mint a tócsa-szemen megcsillanó napsugár. Égig érők: akár köd-ülte hajnalokon a fák koronája, a hegyek karéja. Ég-ígérők: mint a jól eltalált verssorok, mint a szerelmek. És mint a tücskök, énekesmadarak, virrasztó remeték: ébren őrködők. Őrködnek a világ felett, ezek az apró semmiségek. Visszhangjukat hallani a szélzúgásból, fűzizegésből, tűz-ropogásból. Épp a hangokon túlról. És talán ezekből a dalokból is: amelyek azért és úgy születtek, hogy megragadják ezt a mindenütt motozó, pislákoló, dolgok és arcok mélyén rejtőző semmiséget. Hiszen ég-igéző minden fölfelé forduló tekintet, kinyújtott kéz, felszálló sóhaj. Megigézik, megidézik, megragadják és megőrzik az eget. ( Nacsinák Gergely András)

Dalnokklub május 6.

Házigazda: Radványi Balázs, Balog Péter, Gombár Anikó
Vendég: a Kőbéka együttes, valamint Wyq-thor
A Kőbéka együttes megzenésített verseket játszik klasszikus, jazz és népzenei alapokon, kizárólag akusztikus hangszereken. A repertoárjukon az ókortól napjainkig szerepelnek versek, de a fő irány a XX. és XXI. századi magyar költészet. Különös kedvencek a nonszensz költészet és a kortárs költészet. S főleg a kettő együtt!
Rendszeres játszóhelyük az Egyetemi Színpadon, a Kolibri Pincében és a Karinthy Szalonban volt. Három évig ezeken a helyeken működött a Kőbéka klub, ahol rokon műfajokból hívtak vendég együtteseket egy-egy közös fellépésre. Rendszeresen játszottak a Művészetek Völgyében. Néhány éve önálló koncertjeik helyszíne a Nyitott Műhely. A felnőtteknek szóló műsorok mellett gyerekkoncertjeik is vannak és egy zenés mesejátékuk. A jelenlegi formáció 2002 óta létezik, tagjai:

Vida Kati – hegedű, ének
Kun Jáger Zoltán – bőgő, ének
Deme Csaba – gitár, mandolin, bendzsó, ének
Költő Gábor – gitár, fuvola, furulya, ének

Weöres Sándor: A kő-béka
A kő-béka lassan ment,
A kő-béka lassan ment,
Kitépték az éjfél szőrét,
Lenyúzták a hajnal bőrét.
A kő-béka lassan ment.

Wyq-thor – Németh Viktor – budapesti gitáros-énekes, dalszerző. Gitáron kívül szájharmonikán, bendzsón, furulyán és zongorán is játszik. Kamaszkora óta ír dalokat, zenésít meg verseket. Sokféle stílusban (magyar, balkáni, ír, amerikai folkzene, világzene, blues, country, gospel stb.) játszik - egyedül, és többféle formációban.

Zenei tanulmányokat magánúton, jórészt autodidakta módon folytatott. Előbb zongorázott, majd gitáron, szájharmonikán, bendzsón tanult meg játszani. Első szerzeményei és versmegzenésítései gimnáziumi évei alatt születtek. 20 éves korától egyre többet szerepelt egyénileg és kisebb formációival klubokban, irodalmi műsorokban, fesztiválokon, rendezvényeken és istentiszteleteken. 1983-tól hivatásos előadóművész.

Főleg folk- és világzenét játszik, valamint blues, country stílusban alkot.

Díjakat nyert, illetve sikeresen szerepelt többek között a Fiatal Dalosok Találkozóján, a Ki Mit Tud ’83-on, a Kaláka Folkfesztiválon, s az I. Békedal Pályázaton, dalokat írt a Bojtorján együttes számára is.

Fontosabb lemezei:

DYLANIZMUSOK (1994) – magyar nyelvű Bob Dylan dalok;
A SZABADÍTÓ (2005) – Jézus életéről szóló folk-rock dalmű;
ÜZENET, MÁSKÉPP (2012) – kortárs sóvidéki költők énekelt versei